Geen World Chocolate Master-titel voor België en Nederland

0
2194

De Belgische Jurgen Bart en de Nederlandse Patrick de Vries namen deel aan de wedstrijd van World Chocolate Masters, maar haalden helaas de titel niet binnen. De winst gaat naar de Zwitserse Elias Läderach die zich nu de nieuwe World Chocolate Master mag noemen. Hij overtuigde tijdens de driedaagse wedstrijd de pers en de jury die gespecialiseerd zijn in patisserie, chocolaterie en gastronomie.

De World Chocolate Masters is een internationale wedstrijd dat georganiseerd wordt door chocoladefabrikant Cacao Barry. Vanaf begin 2017 werden in 20 landen kwalificatierondes gehouden. De winnaars daaruit gingen verder naar de internationale wedstrijd op 30 oktober, 1 en 2 november in Parijs. Het thema van deze zevende editie was Futropolis, de toekomst van chocolade. De kandidaten kregen enkele opdrachten rond dit thema die door een jury werden beoordeeld. 

 

Dit is de score van de finale:

 

 

  1. Elias Läderach (Zwitserland)
  2.  Yoann Laval (Frankrijk)
  3. Florent Cheveau (VS)
  4. Akihiro Kakimoto (Japan)
  5. Eun-Hye Kim (Republic of Korea)
  6. Tor Stubbe (Denemarken)
  7. Michal Iwaniuk (Polen)
  8. Barry Johnson (Verenigd koninkrijk)
  9. Jurgen Baert (België)
  10. Desmond Lee (Singapore) 

 

Patrick de Vries

De 23-jarige Patrick de Vries is chef-kok bij bakkerij Koopmans en won de Nederlandse titel. Tijdens de internationale wedstrijd haalde hij het tot de halve finale. 

 “Met alle nieuwe technieken die opduiken, is het belangrijk om je eigen weg te vinden. Mijn stijl is modern met een eenvoudige en minimalistische afwerking.” 

 Jurgen Baert

De Belgische Jurgen Baert geeft patisserieles aan de PIVA-kookschool in Antwerpen. Hij kwam als winnaar uit de Belgische kwalificatierondes. Jurgen haalde het tot de finale.

“De laatste tijd hebben we de neiging terug te gaan naar de basis, mensen willen graag nieuwe dingen uitproberen, maar als het gaat om gebak en chocolade, zullen ze altijd terugvallen op de klassiekers.” 

Bekijk hier de leukste momenten tijdens de finale: 

Wil jij je ook opgeven voor de World Chocolate Masters? Houd dan de World Chocolate Masters in de gaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here