Dineren met de (bijen)koningin? Dat kan van 17 juni tot 14 juli in Oeselgem. De Belgische topchef Lieven Loostens en eventplanner Gilles De Backer sloegen de handen in elkaar en organiseren een pop-upevent waar het belang van bijen in onze voeding centraal staat. Sarah van de redactie ging op audientie.

Eten op ons bord

“Wist je dat 95% van de ingrediënten die op je bord liggen te danken is aan bijen?” Zo begon het event. Dat we te weinig stil staan bij het belang van bijen in ons dagelijkse voeding wordt met de jaren duidelijker. Bijen leven van het stuifmeel van bloemen, maar steeds vaker maken bloemen en onkruid plaats voor een perfect grasveld. We maken het de kleine gele insecten niet makkelijk om nog voldoende voeding te vinden.

Bij tussen bloemen

Laat dat nu ook de reden zijn voor het pop-upevent Dinner with the queen van Lieven Lootens en Gilles De Backer.
Geef toe, een uitnodiging krijgen om te dineren met de koningin sla je niet zomaar af, toch?

Bijenbeleving

Het mooie aan het culinaire event is dat het echt om een beleving gaat. De hele avond word je op een aangename manier meegenomen in het hele concept dat plaatsvindt in de prachtige pluktuin Purfruit in Oeselgem.

Ik krijg een verfrissende cocktail Save the queen bij binnenkomst. Een gin-tonic met 14 botanicals en een vleugje lokale honing. Meteen een goede start waar ik maar al te graag de koningin mee wil redden.
Daarna volgt een korte rondleiding door fruitboer Bart op de plukweide en een bezoek aan de bijenkasten met de imker waar je de bijenkoningin persoonlijk kan ontmoeten. Even weg dus uit de digitale wereld en terug de natuur in. Het is een mooie verademing.

5-gangendiner met bloemen

Een 5-gangendiner met bloemen? Klinkt leuk en daar kon alleen maar de beste bloemenchef van de Benelux Lieven Lootens (restaurant ’t Aards Paradijs red.) voor gevraagd worden vertelde Jilles.

Topchef Lieven voelt zich helemaal in zijn element bij het concept en stelde een bij-zonder menu op. Samen met alle gasten konden we plaatsnemen in een prachtig gedecoreerde hooischuur van de pluktuin.

Hier een kleine hap van het menu op die avond:
– Asperges met daslookbloemen
– Gegrilde parelhoen met erwtenbloemetjes
– Oosterscheldekreeft in courgettebloem
– Wilde zalm met honing & citrusbloemetjes
– Bosaardbei met begonia & rozenblaadjes

Hier vind je meer informatie over het menu.

Sarah: “Een mooi gedecoreerde hooischuur met prachtige veldbloemen, Franse chansons op de achtergrond, een topchef die buiten op een vuurschaal eten aan het bereiden is, maakte het tot een geweldige ervaring midden in de natuur.
Dit is de “2.0 uit eten-beleving.

Zelf ook ervaren?

Gelukkig hoef je niet alleen maar watertanden over het scherm dit artikel te lezen. Je kan zelf een tafel reserveren bij het pop-upevent Dinner with the queen van 17 juni tot 14 juli 2019. Per persoon betaal je € 150. Dit is inclusief de rondleidingen en alle dranken en gerechten. Het is een unieke ervaring en ook geschikt voor gezinnen.
Meer informatie over het event Dinner with the queen en het reserveren van een plekje vind je hier.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here