Sterrenchefs inspireren nieuwe garde met Bon Chef!

0
1324

Big Green Egg maakte samen met vijf Nederlandse sterrenchefs de online videoreeks Bon Chef! Ze gaan terug naar de ambacht en hopen daarmee de next generation chefs te inspireren. De eerste aflevering is te zien op 16 november 2019 waar sterrenchef Erik van Loo bijt de spits afbijt.

Terug naar de ambacht

Hoe inspireer je de nieuwe garde om hun eigen signature te ontwikkelen?
Het kamadomerk Big Green Egg houdt kwaliteit hoog in het vaandel en wil hieraan bijdragen. Samen met vijf Nederlandse sterrenchefs (o.a. Erik van Loo, Martin Kruithof, Jonnie Boer) maakten ze de vijfdelige online videoreeks Bon Chef! Hierin gaat Big Green Egg’s Executive Chef én SVH Meesterkok Michel Lambermon langs bij de sterrenchefs om terug te gaan naar de ambacht door te koken met verschillende technieken en met mooie streek- en seizoensproducten.

Kwaliteit en kennis mag niet verloren gaan

Waarom is het zo belangrijk om terug te gaan naar de ambacht? Veel gasten verwachten steeds meer wanneer ze uit eten gaan. Ze houden van lekker eten maar willen er vaak niet te veel voor betalen. Dit zet een chef soms onder druk waardoor hij kiest voor bewerkte producten die tijd en kosten besparen. Het probleem hiervan is dat er basiskennis verloren gaat die een chef nodig heeft om zich van de rest te kunnen onderscheiden.
Een bijkomstig voordeel van de videoreeks Bon Chef! is dat de kijker kennis maakt met kwalitatief hoogwaardige producten van eigen bodem. De next generation wordt zo gestimuleerd om ook meer lokale producten te gebruiken.

Aflevering 1 met Erik van Loo

Vanaf 16 november kan je wekelijks een nieuwe aflevering bekijken op het YouTube-kanaal van Big Green Egg. Sterrenchef Erik van Loo van Parkheuvel** bijt de spits af (bekijk hieronder zijn aflevering). Samen met Michel Lambermon gaat hij langs bij de Rotterdamse sojaproducenten van Tomasu om hun product vervolgens te gebruiken in zijn signature dish met Hollands MRIJ-rund.

Erik van Loo

Bekijk hieronder de releasedatum van alle afleveringen:

Erik van Loo
Parkheuvel **
Livegang 16-10-2019

Martin Kruithof
De Lindenhof **
Livegang 23-10-2019

René Brienen
Brienen aan de Maas *
Livegang 30-10-2019

Jonnie Boer
De Librije ***
Livegang 06-11-2019

Dick Middelweerd
De Treeswijkhoeve **
Livegang 13-11-2019

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here