Ontdek authentieke wereldkeukens in Den Haag

0
1302

De redactie ging langs bij het vijfsterrenhotel Crowne Plaza Den Haag om de nieuwe culinaire agenda van de Promenade Food Festival 2019 te ontdekken. Deze werd bekend gemaakt tijdens het International Flavours Walking Dinner waar verschillende wereldkeukens werden gepresenteerd. 

Flavours Walking Dinner

 

Kennismaken met een internationaal publiek, proeven van verschillende wereldkeukens en muziek die je meeneemt naar verre landen. We waanden ons even op een heerlijke wereldreis tijdens de  International Flavours Walking Dinner.


Op die avond werd er teruggeblikt op de Promenade Food Festival van dit jaar waarop iedere maand een andere ambassade haar eetcultuur trots mochten voorstellen. Door het succes wordt het festival ook volgend jaar georganiseerd.

  “We hebben genoten van een terugblik op alle culinaire hoogstandjes van afgelopen jaar en kijken we vol smacht uit naar de nieuwe Promenade Food Festivals.”, aldus Patrick Aarsman, General Manager Crowne Plaza Den Haag.

Chef-kok Sido

Chef-kok Sido de Brabander en zijn keukenbrigade van restaurant Brut in het Crowne Plaza zorgen ervoor dat de wereldkeukens zo authentiek mogelijk worden gepresenteerd. Iedere maand opnieuw ontvangen zij daarvoor een gerenommeerde chef uit het buitenland die hen helpt met de desbetreffende wereldkeuken. Een leerrijke ervaring voor de chefs waardoor ze niet alleen hun kennis over de eetcultuur bij kunnen spijkeren maar ook hun talen.

Chef-kok Sido en General manager Patrick

 

 

Culinaire agenda

De culinaire agenda van 2019 ziet er als volgt uit:

  1. Februari – Ecuador
  2. Maart – Moldavië
  3. April – Peru
  4. Mei – Israël
  5. Juni – Filipijnen
  6. Augustus- Indonesië
  7. Oktober – Tunesië
  8. November – Italië

Menukaart

De lekkerste en populairste gerechten tijdens de Promenade Food Festival worden daarna toegevoegd op de menukaart van restaurant Brut.

“We passen de gerechten soms een beetje aan. Denk bijvoorbeeld aan een pittige curry, die maken wij dan iets minder pittig zodat het ook past voor een breder publiek. Verder is het gerecht zo authentiek mogelijk klaargemaakt zodat mensen echt de smaken van het land kunnen proeven.”, aldus chef-kok Sido.

Klik hier voor meer informatie over het food festival.

 
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here