5 x de lekkerste Hollandse kroketten in Amsterdam

0
18404
5 x de lekkerste broodjes kroket in Amsterdam

Je bent niet in Amsterdam geweest als je geen (broodje) kroket of croquette achter de kiezen hebt gehad. Maar waar haal je nu die Hollandse snack het beste vandaan? Dit is onze top 5!

1. Patisserie Holtkamp

5 x de lekkerste broodjes kroket in Amsterdam

Het klinkt misschien raar dat je bij een patisseriezaak als Cees Holtkamp een kroket (croquette) kunt halen. Toch worden hun ambachtelijke kroketten zoals die met garnaal als een van de lekkerste van de stad getipt. 
Klik hier voor meer informatie over Patisserie Holtkamp. 

2 Van Dobben

De naam Van Dobben is sinds 1945 al een begrip in Nederland. Iedereen kwam toen naar dit eetsalon (snackbar) om een kroket (croquette) te proeven. Tot op de dag van vandaag gaan locals er een broodje kroket verorberen. Pure nostalgie is het voor sommigen. Sinds 1992 kan je de kroketten van Van Dobben ook in de supermarkt halen.  
Klik hier voor meer informatie over Eetsalon Van Dobben. 

3. Wilde kroketten

Bij Wilde kroketten eet je ambachtelijke kroketten zoals de oer-Hollandse rundvleeskroket, de garnalenkroket of de vegetarische linzen-geitenkaaskroket en zelfs de oesterkroket. Aan creativiteit met deze Hollandse snack als basis hebben vader Ad en zoon Steven Poppelaars geen gebrek. Ze leerden het kroketten maken van hun moeder en oma Beb.
Klik hier voor meer informatie voer Wilde kroketten. 

4. Febo

Veel toeristen komen langs om “die kroket uit de muur te halen”. De hele dag door staan er toeristen en locals de snelle snack te smullen bij Febo. Locals tippen de kroketten van Febo ook als een van de lekkerste.
Wil je een keertje iets ander dan de traditionele Hollandse rundvleeskroket? Haal dan een satékroket uit de muur die gemaakt is met typische Hollandse pindasaus (saté). 
Klik hier voor meer informatie over Febo.

 

5. Kwekkeboom

Kwekkeboom is een gekende naam in Nederland op vlak van kroketten (croquetten). In de meeste supermarkten vind je ook de Kwekkeboomkroketten terug. Maar het verhaal begint eigenlijk in 1900 in Amsterdam waar Herman Kwekkeboom in zijn eerste patisseriezaak op de Rapenburg heerlijke rundvleeskroketten verkocht. Nu zijn er meer patisseriezaken te vinden in de stad en het aanbod is ook uitgebreid met goulashkroketten en aspergekroketten. 
Klik hier voor meer informatie over Kwekkeboom.

"Staat jouw favoriete krokettenzaak nog niet in de lijst? Laat het dan weten in een reactie hieronder!"

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here