Getest foodbox: kook als een sterrenchef thuis!

0
4342

Wil je thuis de gerechten van een sterrenchef op tafel kunnen toveren? Dat kan nu met het nieuwe concept Cook Like a Chef. Je bestelt een foodbox met viergangenmenu van een sterrenchef naar keuze en je krijgt alles netjes thuis aangeleverd. Wij deden de test!

Bezorging foodbox

Op de website van www.cooklikeachef.nl kan je kiezen uit vier foodboxen van sterrenchefs die geleverd worden in Nederland en een deel in België.
Wij kozen voor de foodbox van de Nederlandse sterrenchef Jonnie Boer*** (De Librije) (voor 2 personen € 139). De bezorging van de foodbox verliep heel soepel, want we kregen berichten tot zelfs een half uurtje op voorhand van de chauffeur. Daar kunnen andere pakketjesbezorgers nog een voorbeeld aan nemen. 
Foodbox

We kregen ook een e-mail met het menu en de link naar de instructiefilmpjes voor het opmaken van de borden doorgestuurd. Dit is leuk, want zo waan je je een beetje Jonnie Boer. En eindelijk konden we die enorme keukenpincet die we ooit hadden aangeschaft goed gebruiken.   

Wat krijg je?

In de box zaten vier kartonnen verpakkingen met daarin de mise en place voor elk gerecht. Je hoeft dus niks af te wegen, te garen of zelfs op smaak te brengen. Alles is voor jou gedaan. De grootste kokenkluns kan hiermee uit de voeten.
Hoewel we graag koken, vinden we het leggen van deze eetbare puzzel best wel leuk. We proeven ook eerst van alle sausjes en ingrediënten apart omdat we benieuwd zijn naar de smaken. Want koken is ook proeven toch?

Aan de kook

In een mum van tijd (tussen 10-20 minuten per gerecht) toveren we een viergangenmenu van Jonnie Boer op tafel. Het enige wat we hebben moeten doen waren sausjes opwarmen en het bord opmaken. Wel moesten we even goed kijken wat voor sausjes er werden geleverd, handiger was geweest om daar ook de naam op de spuitzakjes te hebben staan.
Maar het lukte ons verder prima om de gerechten netjes op te maken, alleen de plens saus die als een tsunami over de gerechten ging moeten we nog goed onder controle leren krijgen. 

Menu van Jonnie op je tafel

De gerechten smaakten goed en alles viel in de smaak. Ook de rode fles wijn die meegeleverd was ging er vlot in. De favoriete gerechten voor ons waren het pompoen-zalm-voorgerecht en het appeltaartdessert. 

Hoewel we niks, nada hebben moeten koken, haalden we wel inspiratie uit de smaakcombinaties en proefden we ook enkele nieuwe ingrediënten. 

Wat vonden we ervan?

"Het concept van Cook Like a Chef is voor iedereen die graag zijn of haar gasten wil verrassen met een geweldig sterrenmenu, zonder stress of uren voorbereidingstijd voor in te willen leveren.
De mise en place is al voor je gedaan, je hoeft alleen het bord op te maken als een ware sterrenchef"
Sarah Puozzo
Culinair schrijver

Bekijk hieronder de filmpjes die we hebben gemaakt tijdens de test.
Wil je zelf ook voor sterrenchef spelen? Kijk daarvoor op de website van www.cooklikeachef.nl voor meer informatie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here