De Dulle Griet: een schoen voor een glas bier

0
16511

Hou je van een uitdaging? Dan moet je naar café/kroeg De Dulle Griet in Gent voor hun bier Max van’t huis. Je krijgt het enorme glas niet zomaar, je moet er je schoen voor inleveren.

De Dulle Griet

Bij De Dulle Griet hebben ze sinds enkele jaren een leuk concept bedacht, wat vooral veel toeristen lokt. Ze hebben een eigen koetsiersglas (een bierglas zonder voet met een houten standaard) laten maken waar 1,2 liter bier ingaat. Een flinke hoeveelheid waar bierliefhebbers alleen maar dorstig van worden.
Wanneer je het glas bestelt dan moet je je schoen inleveren. Je linker of je rechter, dat maakt  niet uit. De bediening legt je schoen in een mandje dat daarna met een touw richting het plafond gaat. 

De Dulle Griet
Dus daar zit je dan bij De Dulle Griet, met maar één schoen en een enorme vaas met bier voor je neus. Niks om je ongemakkelijk voor te voelen, want zo zit de helft van de klanten er.

Waarom?

Waarom moet je je schoen inleveren? Toen De Dulle Griet ermee begon verdwenen de unieke glazen op mysterieuze wijze. Uit noodzaak bedachten ze er een ludieke actie op. Een goed idee want daardoor kregen ze leuke promotie.

Verschillende bieren

Naast hun Max van’t huis hebben ze nog 350 verschillende bieren uit binnen- en buitenland. Het is een leuk adresje om naartoe te gaan om de dag in Gent af te sluiten.
Wil je zelf een keertje langsgaan? Klik hier voor meer informatie over De Dulle Griet. 

"Heb jij hun Max van 't huis al geprobeerd? Deel je ervaring in een reactie hieronder!"
Eten bij de buren logo
De redactie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here