Dominique Persoone: Belgische rock-‘n’-roll chocolatier

0
2158

Dominique Persoone is de rock-‘n’-roll chocolatier uit België. Bij hem moet je zijn als je graag gewaagde smaakcombinaties van praline/bonbons wilt proeven, cacaopoeder op wilt snuiven of je lippen wilt kleuren met een chocoladelippenstift. Hij heeft een vestiging van ‘The chocolate line’ in Brugge en in Antwerpen. 

Bekijk hieronder een filmpje van The Chocolate Line in Brugge.

Rollin’ Stones

Maar hoe zit het nu met het opsnuiven van chocolade? Wel, jaren geleden maakte hij als verjaardagscadeau voor de Rollin’ Stones een chocolate shooter. Een aparaat waarmee je cacaopoeder door je neusholte kunt schieten. Best bijzonder en daar waren de oude rockers ook wel van onder de indruk. Ben je zelf een stoere chick of een wilde gast (man), dan ken je de chocolate shooter kopen in een van zijn vestigingen van The Chocolate Line.

Bekijk hier een filmpje over de chocolate shooter: 

Video afspelen

Njam!

Op de Vlaamse kookzender Njam! (de tegenhanger van 24Kitchen) staat Dominique ook te koken. Hij maakt de meest goddelijke gerechten in soms een onverstaanbare West-Vlaamse taal. Toch is hij een van de meest populaire en sympathieke chefs op de kookzender.

Internationaal aanzien

De West-Vlaamse chocolatier heeft samengewerkt met beroemde chocolatiers zoals Pierre Hermé en Pascal Brunstein. Hij is ook lid van The Fat Duck think tank van Heston Blumenthal, waar hij samen met topchefs van over de hele wereld brainstormed over het vakmanschap als chef. Boeken heeft hij ook nog geschreven en hij heeft ook zijn eigen cacaoplantage in Mexico. Kortom, België heeft haar eigen Willy Wonka.  

"Ben jij al een chocoladecreatie van Dominique Persoone geproefd? Deel het in een reactie hieronder!"

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here