Désirée, de nieuwe tearoom van toppâtissier Roger van Damme, krijgt een eigen servieslijn. Hij ontwierp het art deco-servies samen met Belgische interieurexpert Serax. Na twee jaar sleutelen aan het ontwerp is het nu klaar om er verfijnde desserts uit te eten. Wij gingen langs op de persvoorstelling. 

Axel Van Den Bossche en Roger van Damme

Désirée

Twee jaar geleden maakte Roger van Damme bekend dat hij het iconische tearoom Désiré de Lille in Antwerpen overneemt om er verfijnde high tea te serveren. 
Eind dit jaar krijgt het interieur een transformatie, een nieuwe servieslijn kon niet uitblijven. 
Samen met Serax en ontwerper Joost De Smet, werkte de topchef aan een passend design. 
“Het is verfijnd en met lichte kleuren. Het is anders dan wat mensen gewoon zijn bij Serax”, vertelt Axel Van Den Bossche, CEO en oprichter van Serax. 

Poedersuiker over een wafel Wafel op een bord

Bijzonder oortje

We vroegen aan Joost hoe het ontwerpproces met de topchef verliep.
“Roger is een perfectionist”, vertelt de ontwerper die al jaren met hem samenwerkt. “Ik vind het goed dat hij kritisch is, het helpt om samen het beste resultaat te behalen. Roger weet ook wat hij wil en dat werkt voor mij. Daar kan ik op verder werken. De uitdaging is tijd vinden in de drukke agenda van Roger”.

Joost gaat verder over de bijzondere details. “Het oortje is groot genoeg zodat je vinger er goed in past en je beter grip krijgt.
Daarbij is het oortje ook niet meteen aan de warme kop vastgemaakt, maar aan een verlenging. Je vinger kan daardoor niet verbranden aan de warme inhoudt”. 
De kleuren zijn doorheen het proces een paar keer gewisseld om uiteindelijk weer terug te komen op de initiële kleuren roze en goud. Kleuren die volgens de chef associaties oproepen met zoete smaken.

Servies van Serax en Roger van Damme op een tafelServies op een tafel met desserts erbij

Waar te koop?

Het servies van Désirée kan je kopen via verschillende verdelers bij jou in de buurt. Kijk voor meer informatie op de website van Serax

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here