De Smaak van België

0
2479
Cover van het boek de smaak van Belgie

Belgen worden nog steeds aanzien als ware Bourgondiërs. Het zijn fijnproevers met de portiegrootte van de Duitse keuken en de finesse van de Franse keuken.
Goed idee om de smaak van Belgen in een kookboek vast te leggen. Want waar zijn ze op verlekkerd? En welke typische producten zorgen ervoor dat je het smaakpalet van het dappere volkje weer kunt geven.

Kookboekenauteur en chef-kok Ruth Van Waerebeek komt oorspronkelijk uit Gent en leerde de kneepjes van het vak van de beste leermeesters: haar moeder en grootmoeder. Ze zeilde de wereld rond en ging bij verschillende restaurants aan de slag. Ze werd ook culinair adviseur van een toonaangevende wijnmakerij in Chili.

250 recepten

In haar boek De smaak van België verzamelde 250 van de beste Belgische recepten: waterzooi, hutsepot en wafels. En daar behoren ook familierecepten bij van Ruth.
Het boek telt 10 hoofdstukken van soepjes tot brood en desserts. De meeste recepten hebben een receptfoto, en net die recepten hebben we de neiging om klaar te maken. Misschien ligt het aan ons gebrek aan visualisatie, dat laten we maar even in het midden ;).
De bereidingswijze is duidelijk en de heerlijke Belgische woorden die het kookboek verrijken vinden we geweldig.

Dit kookboek is ideaal als…

Een mooi boek als je op zoek bent om je eerste stappen in de heerlijke Belgische keuken te maken. Vooral omdat er veel streekgebonden gerechten zijn opgenomen en niet alleen maar de nationale klassiekers. Wij vinden dit plezant.

Het boek is te koop onder andere via Bol.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here