Zo bestel je een pilsje in België

0
3102
Bier kroeg café

Een pilsje bestellen in België? Dat doen wij Belgen op een bijzondere manier. Zeker als we in een café staan waar de muziek luid staat en de ober ons niet verstaat.

België is het land met de lekkere biertjes. Als Belgen met vrienden afspreken in een café, lusten we graag een verfrissend glaasje, maar als de muziek te luid staat is bestellen nog niet zo eenvoudig. Daar hebben we wat op gevonden. We steken onze pink uit naar de ober. Nee, het is geen obsceen gebaar en we zijn niet agressief. Met een pink bedoelen we “een pint” en daarmee is dit raadsel opgelost. Wil je graag meerdere pintjes? Dan geef je met je vingers het aantal aan en dan gaat die pink weer de lucht in. Niet in heel België kennen de obers deze taal, maar probeer het gewoon.

Soorten pilsjes of pintjes

Een pintje is het meest bestelde soort bier in België. De populairste Belgische merken zijn Jupiler, Maes, Primus en Stella Artois. Traditioneel worden ze uitgeschonken in een geribbelde pintglas van 25 cl.

Klinken op z’n Belgisch

Belgen klinken graag en roepen dan “Santé” of ” Gezondheid”. Vergeet niet iedereen met wie je klinkt in de ogen te kijken, want Belgen geloven dat je anders zeven jaar slechte minnespel krijgt. Laten we dat maar vermijden, toch? 😉

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here