In het atelier GaleriAAA van het kunstcollectief AAAFresh123 in Rotterdam kan je de nieuwe tentoonstelling De kleur is terug bewonderen. Het pand biedt niet alleen maar onderdak voor de kunstwerken, het is ook een belevingsruimte waar Art X Food elkaar kruisen. Wij gingen langs om het te ervaren.

De kracht van de mens

De kleur is terug vertelt een positief verhaal tegenover de duisternis van een oorlog. Het gaat over de wederopbouw die de kracht van de mens weergeeft. Terug kleur toelaten in je leven na een nare periode. De kunstenaars geven de tentoonstelling een lokaal karakter door zich vooral te richten op de geschiedenis van de stad Rotterdam.

Volgend jaar mei is het tachtig jaar geleden dat Rotterdam door de Duitsers werd gebombardeerd. Vanuit as werd de stad heropgebouwd. Rotterdammers hebben het gevoel dat de stad langzaam weer gaat stralen.
De kunstenaars Hans Kleinjan, Maikel Kleinjan en Roderik Faasen van het kunstcollectief werken voor deze blijvende tentoonstelling samen met de Spaanse staalkunstenaar Toni Mari. Zijn interpretatie over de vernietiging van Rotterdam zal volgend jaar te bewonderen zijn in de buitenruimte van het atelier.

Een canvas met drie kunstenaars

Bijna alle kunstwerken voor de tentoonstelling kwamen tot stand tijdens een wisselwerking tussen de kunstenaars Hans, Maikel en Roderik. Het is bijzonder hoe ze elkaar zo goed aanvoelen en op eenzelfde canvas tot een creatie komen. Het lijkt niet evident, toch is het een succesformule dat al tien jaar werkt.

AAAFresh
V.l.n.r. Maikel Kleinjan (1984), Roderik Faasen (1990), Hans Kleinjan (1958)

Restaurant Mangiare

Kunst is beleving, waar je alle zintuigen bij kunt betrekken. En dit vertalen de kunstenaars goed.  Ze gaan verder dan  de mogelijkheid om  de kunstwerken te bezichtigen. Zo vult de ruimte van hun atelier zich met  jazzklanken en de  geuren van Italiaanse-geïnspireerde gerechten van restaurant Mangiare . 

Het restaurant was onlangs  genomineerd voor de Entree Awards 2019 in de categorie Daredevil. Een erkenning voor het combineren Art X Food. 

De kleur is terug kan je op een manier ook terugvinden in de gastronomie. Na een oorlog is er een toename van immigratie en emigratie, en mensen zoeken de wederopbouw van hun eigen leven in een ander land. Vaak starten ze in de horeca en laten zo een voetafdruk achter van hun eetcultuur

"In het atelier van AAAFresh123 beleef je een totaalpakket van Art x Food. Een bijzondere manier waarvoor ze onlangs nog werden genomineerd door de horecaprijzen in Nederland. "
Sarah Puozzo
Culinair schrijver

“De galerie is de woonkamer van de stad. Iedereen is welkom. Het restaurant is een verlengstuk hiervan. Op zondagmiddag kun je er naartoe om een wijntje te drinken onder het genot van goede jazzmuziek. Ook is er ruimte voor livemuziek. Voor het diner kan men tafels met grote kandelaren verwachten. Het heeft een classy, Gatsby sfeertje.”, aldus kunstenaar Roderik.

 

Adres GaleriAAA
Zaagmolenkade 123
3035 KD Rotterdam
Email: info@aaafresh123.com

Praktische informatie over GaleriAAA by Mangiare
Adres : Zaagmolenkade 123/124, 3035 KD Rotterdam
Open : woensdag t/m zondag van 10:00 uur – 23:00 uur

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here