5 x Belgisch gebak uit grootmoeders keuken

0
4451
5 x Belgisch gebak oud grootmoeders keuken

Dit is 5 x Belgische gebak uit grootmoeders keuken. Het zijn zoete klassiekers die je vandaag nog bij de betere lokale bakker in België kan halen. Lekker de ouderwetse en gezellige tour op. Ken jij ze alle 5?  

1. Flan met brésiliènnenootjes

Lekker de ouderwetse tour op. Dit recept komt niet uit grootmoeders keuken, maar uit die van over-over-over-grootmoeders. In de 8 ste eeuw werd het geserveerd aan de monniken in de Sint-Pieters-Abdij in Gent. De flan wordt nog steeds klaargemaakt met vanillepudding/custard en daarbovenop slagroom en brésiliènnenootjes/nougatine. Heerlijk. 

2. Rijsttaartje

Rijsttaart is heerlijk en vind je bijna bij alle Belgische bakkers. Een stevige laag rijstepap wordt gebakken in een gistdeeg. Rijsttaartjes smaken nog lekkerder de volgende dag. 

3. Broodpudding

Niks ging verloren vroeger, ook oud brood niet want daar werd broodpudding mee klaargemaakt. Brood werd gemengd met melk, suiker en eieren. Even de oven in en je krijgt een heerlijk klef gebak. Soms wordt er ook nog appeltjes of rozijnen aan toegevoegd.  

4. Bruinbierfruitcake

Ook dit is een klassieker uit de Belgische keuken. Het is een bonte cake met noten, gekonfijt fruit, rozijnen en natuurlijk bruin bier. Voor het bruin biertje wordt Faro gebruikt, wat gebaseerd is op lambiekbier met kandijsuiker. 

 5. Suikertaart

Dit gebak is gewoon wat het is, een zoete taart  van donkerbruine suiker, eieren, roomboter en slagroom/room. Dit alles wordt in de oven gebakken op bodem van gistdeeg. Je vindt de taart vooral in Vlaams-Brabant. 

"Staat jouw favoriete Belgische grootmoeders taart er nog niet tussen? Laat het weten in een reactie hieronder!"

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here