5 x Belgische wafels eten in Brussel

0
6350
5 x Belgische wafels in Brussel

Wanneer je in Brussel rondwandelt komt de geur van heerlijke vanille en gebak zo je kant op. De Brusselse wafels worden gretig gebakken voor de vele toeristen maar ook voor locals. Het is de ideale Belgische snack als je even een warme energieboost nodig hebt. Maar waar eet je nu de lekkerste wafels in Brussel? Dit zijn de 5 hotspots geselecteerd door locals. 

Vitalgaufre

Bij Vitalgaufre moet je zijn als je zin hebt in een goed gebakken Luikse wafel. De Luikse wafel wordt gebakken met suikerkorrels in het beslag waardoor deze veel zoeter smaakt dan de Brussels wafel. De Luikse wafels zijn het lekkerste als je ze gewoon uit het vuistje eet. Klik hier voor meer informatie over Vitalgaufre.

5 x Belgische wafels in Brussel

 

Waffle Factory

Keuzestress bij Waffle Factory, want in hun aanbod vind je heerlijke Luikse wafels, lunchwafels, waffines en Brusselse wafels. Hun waffine is een geliefde wafel door zijn luchtige textuur dat meer weg heeft van een briochegebakje. Tip: probeer hun waffine met Belgische pure chocolade. Klik hier voor meer infomatie over Waffle factory. 

5 x Belgische wafels in Brussel

 

Maison Dandoy

Een begrip in Brussel is tearoom “Maison Dandoy”. Ze bakken er Belgische specialiteiten van boter, bloem en suiker zoals hun authentieke receptuur voor speculoos. Toch zijn ze vooral populair om hun warme Belgische wafels. In Brussel vind je wel tien Maison Dandoys, dus je kan makkelijk een van hun tearooms vinden bij jou in de buurt. Klik hier voor meer informaiie over Maison Dandoy. 

5 x Belgische wafels in Brussel

Mokcafé

Een Belgische wafel eten op de grote markt doe je bij Mokcafé dat al jaren drukbezocht wordt door hun heerlijke koffie met een gebakje erbij. De wafels worden er vaak besteld door toeristen, maar dat neemt niet weg dat ook locals ze lekker vinden smaken. Klik hier voor meer informatie over Mokcafé. 

5 x Belgische wafels in Brussel

 

C-TOF

C-TOF Waffles maakt heerlijke Belgische wafels van natuurlijke en lokale producten. Ze hebben verschillende toppings waar je uit kunt kiezen. Tip: kies hun “Red devil”, een klassieke combinatie van chocolade, aardbeien en een beetje zeste van citroen. Herken je de kleuren van de Belgische vlag in de topping? Klik hier voor meer informatie over C-TOF Waffles. 

5 x Belgische wafels in Brussel

Staat jouw favoriete Brusselse hotspot er niet op waar je heerlijke Belgische wafels kunt eten? Tip de redactie op redactie@etenbijdeburen.com!
Eten bij de buren logo
De redactie

Kookboeken over wafels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here