Belgen beoordelen 5 Hollandse producten

0
2046

Onze Belgische redactie testte vijf bijzondere Hollandse producten. Benieuwd wat zij ervan vonden? Je leest het hier.

Dit zijn de producten die we hebben getest: 
1. Ruscello black lemmon kaas
2. Heks’n® kaas 
3. Garlic dippers
4. Honingtomaten®
5. Max Reserva Red Blend 

Zwarte kaas met citroen

1. RUSCELLO BLACK LEMMON
Het ziet er gek uit. We zijn kaasliefhebbers bij Eten bij de buren, maar een kaas in dergelijke kleur hebben we nog niet gezien. De zwarte kleur komt door het toevoegen van actieve kool. Actieve kool – ook wel medicinale koolstof genoemd – zou goed zijn voor je darmstelsel. Het is een beetje een trend om voedingsproducten zwart te kleuren met actieve kool. 
De jonge kaas is ook verrijkt met vitamine D3, wat ook tal van gezondheidsvoordelen oplevert. 
Hoe smaakt het? Proef je iets terug van de actieve kool?
Nee, actieve kool heeft niet bepaald een smaak, wel proef je meteen de citroenaroma’s die sterk aanwezig zijn. Server de kaas met een lekker fris pilsje of een blond biertje. Op een borrelplank in combinatie met andere ingrediënten komt hij ook goed tot zijn recht. En het is ook een eyecatcher, toch? Als we het in een gerecht zouden verwerken dan wordt het een eenvoudige,  groene salade, met tomaten en blokjes van deze frisse kaas erbij. Een leuke manier om een saaie salade wat te pimpen.

Magische heksenkaas met dippers


2. HEKS’N® KAAS 
We combineren hier even twee Hollandse producten: Heks’n® kaas en garlic dippers. Heks’n® kaas is voor ons Belgen echt een Hollands product. We zien het overal in Nederland op magische wijze opduiken. De textuur is niet heel stevig, daarom vinden we dat het meer past in het hokje dipsaus dan kaasspread.
Zoet, is het eerste wat we uitroepen als we een hap nemen.
Nederlanders houden van producten verrijkt met korreltjes suiker. Dat proef je
in veel producten terug. Iets te zoet naar onze smaak, tot we het combineren
met de 3. GARLIC DIPPERS. Een goede combi. Het is als een goed huwelijk waar tegenpolen elkaar versterken. Smeuïg tegenover krokant en zoet tegenover hartig met een vleugje knoflook. Dit lusten we wel en we bereiken op mysterieuze wijze sneller dan verwacht de bodem van het emmertje met dipsaus.

Tomaten met een Italiaanse smaak


4. HONINGTOMATEN®
Nederland en België hebben niet meteen het warme mediterrane klimaat om smaakvolle tomaten te laten groeien zoals je ze in Italië vindt. Misschien verandert dit wel nog met de opwarming van de aarde, maar laten we dit niet bevorderen.
Lokale tomaten smaken soms een beetje waterachtig, tot we deze Honingtomaten® proeven. Met stip op een ons favoriet product in dit artikel. We zijn wel benieuwd naar de productie ervan. Hoe krijg je zoveel smaak in die tomaten? 
De Honingtomaten® komen voort uit het Piccolo-ras van het Franse zadenverdelingsbedrijf Gautier Semences die met technologie tomatenvariëteiten creëert. Los van de technologie en hoe de tomaten zijn ontstaan, de smaak is top.

Wijn met een oranje blend


MAX RESERVA RED BLEND 2016
We proeven met veel plezier deze mooie fles. Het bijzondere aan dit gefermenteerde druivensap is dat het afkomstig is van het prestigieuze Chileense wijnhuis Errázuriz waarvan de blend is samengesteld door Nederlanders voor de Nederlandse markt. 
De blend bestaat uit 70% cabernet sauvignon, 15% merlot, 10% syrah en 5% petit verdot.
We zijn geen wijnkenners bij Eten bij de buren, hoewel we denken dat te zijn na enkele glazen. Wel zijn we wijnliefhebbers en we houden van deze diepe donderrode wijn. Het is een stevige wijn die goed combineert bij vleesgerechten. Lekker en dat het een oranje blend is maakt het verhaal achter de fles bijzonder. 

Ook de producten geproefd?

Heb jij een van bovenstaande producten geproefd? Laat weten wat jij ervan vindt, Belg of Nederlandse smaak, we horen graag jouw smaakpapillen praten hieronder deze post. Of op social media waar je ons kan taggen @etenbijdeburen of hashtag #etenbijdeburen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here