Proef nu de eerste DUVEL COLAB (limited edition)

0
2815
Proef de eerste Duvel Colab

De kennis van een goede sommelier gaat verder dan die van wijn alleen. Dat bewijst de voormalige wereldkampioen sommelier Arvid Rosengren door samen met de brouwers van Duvel Moortgat een eigen bier te ontwikkelen. Het resultaat is de eerste DUVEL COLAB, Sarah van de redactie ging langs om te proeven.

Bier blend

Ik had een korte afspraak met brouwer Sven de Meersmaker van Stadsbrouwerij De Koninck in Antwerpen. De Stadsbrouwerij is onderdeel van Duvel en daarom kan je daar ook de DUVEL COLAB proeven. “Samen met sommelier Arvid hebben we een biertje geblend van dertien verschillende bieren. De smaak is complex, moutig, hoppig en fruitig”, legde Sven uit.

Proef de eerste Duvel Colab

Kennis sommelier

“Een biertje ontwikkelen samen met een sommelier hebben we ook gedaan om aan te geven dat de kennis van een goede sommelier verder gaat dan alleen maar die van wijn. Het gaat ook om koffie, thee, sake en bier. Dit jaar was Antwerpen gaststad voor de prestigieuze wereldkampioenschap ‘Concours du Meilleur Sommelier du Monde’. Daar hebben we ervoor gezorgd dat ook de kennis van bier tijdens de wedstrijd goed aan bod kwam en dat is gelukt”, aldus Sven.

Zelf proeven

Toen kwam het echte werk, ik mocht het biertje proeven. De DUVEL COLAB heeft een gebalanceerde smaak tussen zuur en bitter. De geur is fruitig en dat proef ik ook terug in de nasmaak. Een bierkenner ben ik niet, maar wel een liefhebber en dit biertje kan ik wel appreciëren. Hoewel Sven aangaf dat het een complex heeft vind ik hem best toegankelijk.

 

Proef de eerste Duvel Colab
Proef de eerste Duvel Colab

Wil je zelf ook graag het bijzondere biertje proeven dat ontwikkeld is in samenwerking met een wereldkampioen sommelier en een van de bekendste Belgische brouwerijen? Dat kan bij de Duvel Depot in Puurs en op Stadsbrouwerij De Koninck.

Het is een limited edition, dus de voorraad strekt zolang er bier op het vat zit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here